Gorčica: Nestrpnost in alergija

Gorčica je začimba ostrega okusa, narejena iz semen gorčične rastline. Gorčična semena se lahko uporabljajo kot cela zrna, kot gorčični prah ali kot začimbna pasta. To je tisto, kar morate vedeti o gorčici Gorčica je pekoča začimba, narejena iz semen gorčične rastline. Gorčična semena lahko… Preberi več

Starostna mesta: vzroki, simptomi in zdravljenje

Starostne pege, lentigo senilis ali lentigo solaris se pogosto pojavijo v poznejših fazah človekovega življenja. Praviloma niso nevarne, ampak so zgolj benigne kožne spremembe. Večinoma so rjavkasti in različnih velikosti. Starostne pege najpogosteje najdemo na roki, obrazu in prsih. Kljub temu je priporočljivo, da… Preberi več

Fire Bean: Nestrpnost in alergija

Ognjeni fižol, stročnica, spada v družino metuljev. Druga znana imena vključujejo fižol hrošča ali upadljiv fižol. Ime ognjenega fižola izvira iz vlažnih gorskih dolin Srednje Amerike in izvira iz običajno ognjeno rdečih cvetov. To je tisto, kar morate vedeti o ognjenem fižolu, prvotno z vlažne gore ... Preberi več

zinc Acetate

Izdelki Cinkov acetat se uporablja kot pomožna snov v zdravilih. Struktura in lastnosti Cinkov acetat dihidrat (C4H6O4 - 2 H2O, Mr = 219.5 g/mol) je cinkova sol ocetne kisline. Obstaja kot bel kristaliničen prah z rahlim vonjem po kisu in je lahko topen v vodi. Področja uporabe Kot… Preberi več

Črna zimska redkev: Nestrpnost in alergija

Črna zimska redkev je tesno povezana z belo redkevjo, vendar ima ostrejši okus in je na voljo le v zimskih mesecih. Zimska redkev je stara zelenjavna sorta, ki je zelo priljubljena v Aziji in se v Nemčiji pravkar praznuje. Večinoma črna redkev prihaja iz ekološke pridelave. Ta… Preberi več

Odganjalec meduz

Ozadje Koža meduz vsebuje tako imenovane cnidocite, ki se uporabijo proti plenu in sovražnikom, ko pridejo v stik s kožo. Ko je primerno razdražen, se cnidocista izloči z veliko hitrostjo kot nekakšna harpuna in vbrizga strup globoko v kožo žrtve. Ta strup povzroča blage do smrtonosne strupene in alergične ... Preberi več

Burn pretisni omot: vzroki, simptomi in zdravljenje

Neposreden stik kože z virom toplote nad 50 stopinj povzroči poškodbe tkiva. Razlog za to je nizka toplotna prevodnost kože. Če opeklina ne vpliva le na povrhnjico, ampak tudi na zgornjo plast dermisa, nastanejo mehurčki za opekline, ki so napolnjeni s tekočino. Kaj je mehurček za opekline? A… Preberi več

Redkvica: Nezdružljivost in alergija

Redkev izvira iz družine križnic in je tako tesno soroden družini redkev. Rdeča čebulica redkve ima oster okus zaradi gorčičnega olja, ki ga vsebuje in se uživa surovo, v solatah ali kot preliv za kruh. To morate vedeti o redkvicah Redkev je zelo… Preberi več

Karboksilne kisline

Opredelitev Karboksilne kisline so organske kisline s splošno strukturo R-COOH (redkeje: R-CO2H). Sestavljen je iz ostanka, karbonilne skupine in hidroksilne skupine. Funkcionalna skupina se imenuje karboksi skupina (karboksilna skupina). Molekule z dvema ali tremi karboksilnimi skupinami imenujemo dikarboksilne kisline ali trikarboksilne kisline. Primer nekega… Preberi več

Rana ugriza: vzroki, simptomi in zdravljenje

Ugriz se nanaša na poškodbo kože in spodnjega tkiva, ki jo povzročijo zobje živega bitja (običajno živali). V mnogih primerih sama poškodba ni zelo nevarna; tveganje za okužbo pa ni zanemarljivo, kar lahko povzroči hujše poteke bolezni. Kaj je ugriz… Preberi več

Konzervans

Izdelki Konzervansi se nahajajo v tekočih, poltrdnih in trdnih farmacevtskih izdelkih. Uporabljajo se tudi za hrano in kozmetiko. Struktura in lastnosti Konzervansi spadajo v različne kemijske skupine. Sem spadajo na primer: kisline in njihove soli derivati ​​benzojske kisline, derivati ​​4-hidroksibenzojske kisline. Kvartarne amonijeve spojine Alkoholi Fenoli Konzervansi so lahko naravnega in sintetičnega izvora. … Preberi več

Rjavi gorčica: Nestrpnost in alergija

Rjava gorčica je veliko bolj pikantna kot rumena gorčica, vendar jo je mogoče uporabiti na enak način kot rumeno gorčico - to je stvar osebnega okusa. Rumena gorčica je zelo značilna evropska začimba, vendar se vedno več ljudi obrača na prvotno gorčico, saj začinjena in sveža postaja vse bolj priljubljena. Tako kot vsi… Preberi več