Paleo dieta: Kako začeti z dieto iz kamene dobe

Paleo prehrana je prehranski koncept, ki ga je ustanovila knjiga nutricionistke dr. Loren Cordain. Leta 2010 je bila prva izdaja objavljena v ZDA. Od takrat je načelo Paleo vedno bolj priljubljeno in je postalo glavni trend tudi v Evropi. Kaj pomeni načelo Paleo? … Preberi več

Čebulna teleta golša: nestrpnost in alergija

Čebulni telečji školjkaš spada v družino dežnikov. Vizualno spominja na travniškega školjka. Njena repa podobna korenina je malo znana gurmanska zelenjava. Znana je tudi kot škrlatna pesa. Druga imena so: čebulni ščepec, repa ščepec ali repa telečja školjka in zemeljski kostanj. Tukaj je tisto, kar morate vedeti o čebulnem telečem ščepecu. Korenini, podobni repu… Preberi več

Tepary Bean: Nestrpnost in alergija

Tepary fižol, bogat s hranili, izvira iz Arizone in severne Mehike, kjer je znan že od tretjega tisočletja pred našim štetjem. Stročnica, bogata s hranili, se pri nas uporablja kot osnova za juhe in kot zelenjava. To je tisto, kar morate vedeti o tepary fižolu. Tepary fižol, bogat s hranili, izvira iz Arizone ... Preberi več

Krompir: Nestrpnost in alergija

Krompir je postal nepogrešljiv kot okusno in hranljivo osnovno živilo ter sestavina številnih jedi. Poceni gomolji se lahko enostavno gojijo in služijo tudi kot krma za živali in surovina za industrijsko uporabo. V povprečju vsak Nemec poje okoli 60 kilogramov krompirja letno. Kaj morate vedeti o krompirju Nizkokalorični ... Preberi več

Domače sredstvo proti srbenju

Srbenje je splošen simptom, ki se lahko v različnih stopnjah pojavi na vseh možnih delih telesa. To privede do povečane potrebe po praskanju pri prizadetih, vendar lahko to v določenih okoliščinah poveča srbenje. Pogosto je srbenje neškodljivo, lahko pa ga povzročijo tudi različne bolezni. Ti vključujejo številne kožne… Preberi več

Koreninski peteršilj: nestrpnost in alergija

The root parsley is an ancient vegetable available only in winter. Visually, it represents a synthesis of carrot and parsnip. After being used primarily as a soup green for a long time, the spicy-tasting root is now making a comeback as a vegetable in its own right. Here’s what you should know about root parsley. … Preberi več

Pisava: Nestrpnost in alergija

Pira je vrsta žita, ki je bila dolgo pozabljena, a je zdaj spet zelo priljubljena. Ljudje z intoleranco na hrano različnih vrst običajno zelo dobro prenašajo črko. Je nedvomno zdrava alternativa pšenici. To je tisto, kar morate vedeti o črki Pira je vrsta žita, ki je bila dolgo pozabljena, vendar ... Preberi več

Razjeda na želodcu: vzroki, simptomi in zdravljenje

Razjeda na želodcu ali ulcus ventriculi je vnetna bolezen želodca in zlasti želodčne sluznice. Želodčne razjede so med najpogostejšimi želodčnimi boleznimi v Nemčiji. Prizadeti so zlasti starejši ljudje. Glavni vzroki so povečana proizvodnja želodčne kisline in moteno gibanje želodca ali prebava. Kaj je razjeda na želodcu? … Preberi več

Bell Bell Pepper: Nestrpnost in alergija

Paprika je iskana zelenjava značilnega okusa, ki tako kot krompir in paradižnik spada v družino velebiljev in spada med nizkokalorične, izjemno bogate vire vitaminov in mineralov. Več kot 2,000 znanih vrst vključuje tudi sorte zelo vročega okusa, kot so čili in pekoča paprika. Kapsaicin je odgovoren za različen pekoč okus ... Preberi več